8 Farklı Vücut Tipi ve Onları Çekici Kılan Kıyafetler
8 Farklı Vücut Tipi ve Onları Çekici Kılan Kıyafetler

Bugün sizlere farklı vücut tiplerinden ve de onları çekici kılacak kıyafet önerilerinden bahsetmek istiyoruz. Hepimizin sık karşılaştığı durumlardan biri de gerçekten içimize sinen ve bedenimize yakışan doğru kıyafetleri bulamamaktır. Zaten aramak için de çok vaktimiz olmuyor. Bu sebepten vücut tipinizi çözmeniz size doğru kıyafetleri bulmak için zaman kazandıracak anahtardır. Size sunacağımız ipuçlarıyla artık gömleğinizin göğüs düğmesi atmayacak, ince belinize pantolonlar bol gelmeyecek!

1. Sütun Vücut

Eğer uzun boyluysanız bu tarz bir vücuda sahip olmanız çok olasıdır. Şanslısınız! Eğer aradığınız kıyafetlerin kol ve paça boyu mütemadiyen size kısa gelmiyorsa her tarz kıyafeti rahatça taşıyabilirsiniz. Bu uzun fiziğinizi ortaya çıkarmanın güzel bir yolu kısa ve belinizi vurgulayan elbiselerdir. Siz de bir deneyin!

2. Çan Tipi Vücut

Eğer siz de dar bir göğüs çevresi ve nispeten büyük kalçalarla dünyaya gelmişseniz ya da orta yaş genişlemesinden nasipleniyorsanız büyük ihtimal çan vücut tipine sahipsinizdir. Vücudunuzun altı ve üstü arasında balans yaratmaya çalışırak vücudunuzdan en iyisini ortaya koyun. Kalçalarınızı saklayan tunikler ya da omuzlarınızı kalın gösteren ceketler iyi bir başlangıç olabilir.

3. Çello Tipi Vücut

Eğer vücudunuzun altı ve üstü eşit derecede genişse siz de çello gibi bir vücuda sahipsiniz demektir. Sizi tarz gösterecek kıyafetlerin başında V-yaka gibi dikkatleri göğüslerinizden alacak ve vücudunuzu daha ince gösterecek kıyafetler gelebilir. İnce ayak bileklerinizi sergileyen ayakkabılar giymekten de çekinmeyin.

4. Kadeh Tipi Vücut

Kadeh tipi vücut, geniş omuzlu ve kıyasla ince bacaklı insanların sahip olduğu vücut tipidir. En büyük kozunuz bacaklarınızdır. Uçusan şifon bluzların altına dar pantalonlar sizi şık gösterir kabulümüz fakat arada o ince bacaklarınızı sergilecek kısa etekler de denemelisiniz. Derin V yakalı bluzlarla kombine ettiğiniz zaman ise dikkatleri ağır göğüs çevrenizden uzaklaştırmış olursunuz.

5. Lolipop Tip Vücut

Bu tip vücudun özellikleri uzun bacaklar ve yuvarlak göğüslerdir. Eğer siz de bu tipte bir vücuda sahipseniz dünyadaki meşhur kadınlarla ortak bir noktanız var demektir. Giyinirken seçeceğiniz boru paçalı pantalonlarla göğüslerinizi dengeleyebilirsiniz. Kemerli kıyafetler kullanarak ise dikkatleri göğüslerinizden belinize kaydırabilirsiniz.

6. Külah Tip Vücut

Külah vücutlu kadınların omuzları geniş, göğüsleri ufak, belleri normal, kalçaları dar ve bacakları uzun ve incedir. Bir çok mankenin de sahip olduğu bu vücut tipine sahipseniz size kıvrımlar yaratan kıyafetler çok yakışır ve ya da dar paçalı skinny pantalonlar giyip dar kalçalarınızla harika görünebilirsiniz.

7. Vazo Tip Vücut

Eğer sizin de beliniz uzun ve hafif kıvrımlıysa, göğüs çevreniz de de kalçalarınız kadarsa ve çok da geniş değilse, siz de vazo tip vücuda sahipsiniz demektir. Bu daha çok boyuna uzatılmış klasik kum saati vücut tipiyle benzerlik gösteren bir vücut tipidir ve çok seksi gözükür. Tek düğmeki ceketler, açık yakalı bluzlarla her tarz kıyafeti rahatça taşıyabilirler.

8. Kuka Tip Vücut

Eğer göğüs çevreniz ince ve aşağı doğru genişleyen bir vücudunuz varsa siz de kuka tipi vücuda sahipsiniz demektir. Açık yakalı ve göğüs dekolteli kıyafetler dikkatleri geniş kalçalarınızdan yukarlara kaydıracaktır ayrıca boyuna çizgili etekler ve ya pantolanlar bacaklarınızın daha ince gözükmesini sağlayacaklardır.

Anıl Demir