Meyve Yemeyi İhmal Etmeyin
Meyve Yemeyi İhmal Etmeyin

Beslenme düzeni bir insanın yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için hayati önem taşımaktadır. Özellikle de sağlıklı ve dengeli beslenmenin metabolizma üzerinde oldukça önemli etkileri bulunmaktadır. Genel olarak bireyler sağlıklı beslendiklerini sansa da bazı vitamin ve minerallerden uzak kalmaktadır. Bu vitamin ve minerallerin büyük çoğunluğu da meyveler sayesinde vücuda girebilmektedir. Meyve tüketimi alışkanlık haline gelirse bağışıklık sistemindeki gelişimler de gözlenecektir.

Tatlılarınızda Meyvelere yer Verin

Eğer tatlıları tek olarak tüketemiyorsanız o halde mutlak suretle tatlılarınızı yaparken meyveleri tüketebilirsiniz. Böylelikle oldukça sağlıklı beslenebilecek ve vitamin mineral deposu olan her türlü meyveyi vücudunuza alabileceksiniz. Meyvelerden yaplan belli başlı tatlılar şu şekilde sıralanabilir: Ayva Tatlısı, Muzlu Pasta, Elmalı Turta, Vişneli Cheescake, Havuçlu Cezerye, Kabak Tatlısı gibi birbirinden leziz ve vitaminli tatlıları tercih ederek hayatınıza meyve tüketimi yapmaya izin verebilirsiniz.

Meyveli Yoğurt Sağlıklıdır

Eğer meyveleri tek başına tüketemiyorsanız o halde yapmanız gereken en önemli husus meyvelerinizi yoğurt ile birleştirmektir. Bu sayede hem yoğurttan alacağınız vitamin hem de meyvelerden alacağınız vitamin ve mineraller birbirilerine etkileşim sağlayacak, vücut direncinizi arttıracaktır. Meyveli yoğurtları hazır olarak satın almayın ve evde kendiniz yapın. Bu sayede daha pratik, daha vitaminli karışımlar elde edebilirsiniz.

Bu karışımları sadece kendiniz değil aynı zamanda çocuklarınıza da vermelisiniz. Böylelikle oldukça vitamin ve mineral katkılı besinleri elde edebilmelerini sağlayabileceksiniz. Meyveli yoğurtlarınızda şu seçenekleri değerlendirebilirsiniz; Çilekli yoğurt, şeftalili yoğurt, kayısılı yoğurt, muzlu yoğurt gibi mevsim meyvelerine göre karışımlar elde edebilmeniz mümkündür.

Meyve Suları Tüketin

Meyve yemekten hoşlanmıyorsanız o halde taze sıkılmış meyvelerin sularından yana şansınızı denemelisiniz. Aslında posasının atılması ile belirli vitamin kayıpları yaşansa da hiç meyve tüketmemekten iyi olduğu için karışık meyve suları hazırlayabilirsiniz. Bu sayede birbirinden leziz karışımlar ikram edebilirsiniz. Çay, kahve, neskafe gibi içecekler yerine sizler de meyve suyu tüketebilir ve öğünlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Katı meyveler için sıkacak satın alarak pratik, hızlı ve kolay bir şekilde meyve sularını elde edebileceksiniz. Örneğin; portakal, mandalina, havuç, kivi, limon, elma, armut gibi birbirinden vitaminli meyveleri sıkarak sularını tüketebilirsiniz.

Meyve Salataları

Öğünlerinizde karışık meyve salataları ekleyerek oldukça zengin bir menü hazırlamanız mümkündür. İçerisinde tüm mevsim meyvelerinin bulunduğu bu salatalar sizlere gün boyu ihtiyaç duyduğunuz her enerjiyi sağlayacaktır. Oldukça iştah açıcı görünümlere sahip olan meyve salataları ile sofralarınızı süsleyebilir ve her gün tüketebilirsiniz.

Meyvelerin Kurutulmuş Hallerini Tüketin

Kuru meyvelerin sağladığı bin bir devadan siz de yararlanmak istiyorsanız, taze olarak tüketemediğiniz meyvelerin kurularını tüketebilirsiniz. Kuru meyvelerin her birisinin oldukça farklı yönlerde faydası bulunmaktadır. Bu nedenle sizler de; kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru kırmızı meyveler ve daha birçok çeşidini tüketerek zinde kalabilirsiniz.

Atıştırma olarak cips, çekirdek, çikolata gibi oldukça yağlı ve zararlı ürünlerden kaçınmalısınız. Bunun yerine oldukça faydalı olan mevsim meyvelerinden atıştırarak açlığınızı bastırabilirsiniz.

Ara Öğünlderinizi Meyvelerden Oluşturun

Özellikle de rejim yapanlar, dengeli beslenmek isteyenler mutlak suretle ara öğünlerinde meyveleri tüketmelidir. Bu sayede kalori konusunda ve gereken vitaminler konusunda oldukça faydalı bir öğün geçirilmiş olacaktır.

Zümrüt Karakın